Dionic: Παραμένει σε ισχύ η σύμβαση με Merit

Διευκρινίσεις για την εκπροσώπηση του ΜΟΔ
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 10:48
UPD:10:52
DIONICGROUP

Η Dionic τονίζει επίσης ότι οι υποχρεώσεις της έναντι της Merit έχουν εκπληρωθεί προσηκόντως και στο ακέραιο.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εκπροσώπηση του από 08/10/2010 Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της από τη Merit Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ προχώρησε η Dionic, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην χθεσινή ανακοίνωση της Merit.

Συγκεκριμένα, η Dionic επισημαίνει ότι η σύμβαση με τη Merit Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ είναι σε ισχύ, καθότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΜΟΔ, ο εκπρόσωπος της ομάδας των ομολογιούχων και ο διαχειριστής πληρωμών ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να αντικατασταθεί και ο αντικαταστάτης του να αναλάβει καθήκοντα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης της Merit. Κατά συνέπεια, η παραίτηση της Merit καθεαυτή δεν επιφέρει απαλλαγή της από τις υποχρεώσεις της ως εκπροσώπου των ομολογιούχων και διαχειριστού πληρωμών, διευκρινίζει η Dionic.

«Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 14 του ν. 3156/2003, ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων ευθύνεται έναντι της εκδότριας και των ομολογιούχων για πράξεις ή παραλείψεις του μέχρι την αντικατάστασή του από νέο εκπρόσωπο. Παρά ταύτα η Merit εμμένει στην θέση της και δεν εκπληρώνει προσηκόντως τις υποχρεώσεις της, γεγονός για το οποίο – εξ όσων γνωρίζουμε – τόσο οι ομολογιούχοι όσο και η εταιρεία μας επιφυλάσσονται των νομίμων δικαιωμάτων τους έναντι αυτής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Dionic τονίζει επίσης ότι οι υποχρεώσεις της έναντι της Merit έχουν εκπληρωθεί προσηκόντως και στο ακέραιο. Όπως λέει, η Merit έχει λάβει προκαταβολικώς ολόκληρη την αμοιβή της για την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου της ομάδας των ομολογιούχων και διαχειριστού πληρωμών.

«Οι ομολογιούχοι παρέστησαν νομίμως στη Γενική Συνέλευση της 07.04.2014 είτε αυτοπροσώπως, είτε εκπροσωπούμενοι νομίμως από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα της επιλογής τους σε συνέλευση που συγκλήθηκε νομότυπα κατόπιν πρόσκλησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τη Γενική Συνέλευση των Ομολογιούχων με αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία 92,30% του συνόλου των ομολογιούχων είναι νόμιμες, έγκυρες και δεσμευτικές για το σύνολο των ομολογιούχων», αναφέρει η Dionic.

Σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι οι πληρωμές των τόκων και όλες εν γένει οι υποχρεώσεις της προς τους ομολογιούχους εξυπηρετούνται κανονικά «καίτοι η Merit αρνείται αδικαιολόγητα μετά την 08.10.2013 την εκτέλεση  του έργου του διαχειριστού πληρωμών και εκπροσώπου των ομολογιούχων».

Η εταιρεία προσθέτει πως βρίσκεται σε αναζήτηση άλλης τράπεζας ή χρηματιστηριακής εταιρείας προκειμένου να αναλάβει τα ανωτέρω καθήκοντα και  τονίζει πως έως την ανάληψη καθηκόντων από άλλο εκπρόσωπο και διαχειριστή πληρωμών η Merit οφείλει να εκπληρώνει τα καθήκοντά της σύμφωνα με το πρόγραμμα και το νόμο 3156/2003.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Merit ανέφερε πως έχει νομίμως παραιτηθεί από την ιδιότητα του εκπροσώπου των ομολογιούχων και του διαχειριστή πληρωμών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Dionic ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΙΟΝ



Σχολιασμένα