Sell off στη Wall Street

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 23:47
UPD:23:56
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, παρά το γεγονός ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας διαμορφώθηκαν σε χαμηλά σχεδόν επτά ετών. Η αγορά κινείται με βάση τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ επανήλθαν οι ανησυχίες για τις υψηλές αποτιμήσεις του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,62% στις 16.170,22 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε  απώλειες 3,10% στις 4.054,11 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 2,09% στις 1.833,08 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το Νοέμβριο του 2011, με τον κλάδο της βιοτεχνολογίας και του διαδικτύου να ασκούν σημαντικότατες πιέσεις. Την ίδια ώρα, ο S&P 500 υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Φεβρουαρίου, καθώς η αιφνίδια πτώση στις εισαγωγές της Κίνας επανέφεραν τις ανησυχίες για την πορεία των εταιρικών κερδών.

Οι εταιρείες τεχνολογίας και διαδικτύου έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρείται ότι οι αποτιμήσεις τους δεν αντανακλούν την πραγματική αξία των εταιρειών. Η Facebook υποχώρησε κατά 5,2%, η Google (Class A) κατά 3,6% και η Google (Class C) κατά 4,1%.

Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών του Nasdaq επηρέασε και τις εταιρείες τεχνολογίας του Dow Jones, με τη Microsoft να κλείνει με απώλειες 2,7% και τη Cisco Systems με πτώση 2%.

Απώλειες 6,2% κατέγραψε η Bed Bath & Beyond, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 92 -96 σεντς ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 1,02 δολάρια.

Στο -3,2% βρέθηκε η EBay, καθώς ο μέτοχος C. Icahn, ο οποίος απέκτησε μερίδιο τον Ιανουάριο, απέσυρε την πρόταση για διάσπαση της μονάδας PayPal από τον όμιλο.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 5,9%, διορθώνοντας μετά τα κέρδη του... 344% που είχε καταγράψει το 2013. Η μετοχή υπολείπεται κατά 14% σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε χαμηλά σχεδόν επτά ετών υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, την περασμένη εβδομάδα, αφού διαμορφώθηκαν στις 300 χιλ., αφού υποχώρησαν κατά 32 χιλ. αιτήσεις. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν σε αυτά τα επίπεδα οι αιτήσεις, ήταν ο Μάιος του 2007, έξι μήνες μετά την έναρξη της μεγάλης ύφεσης.

Επιπλέον, αύξηση 0,6% κατέγραψαν οι τιμές εισαγόμενων αγαθών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, ενώ σε επίπεδο τριμήνου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,9%. Ωστόσο, οι τιμές εισαγωγής εξακολουθούν να είναι κατά 0,6% χαμηλότερα σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, με τις πληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν συγκρατημένες, παρά την πρόσφατη άνοδο. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν λίγο από το 0,3% έναντι του περασμένου μήνα



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα