Nissan Motor: Νέα μοντέλα, υψηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Carlos Ghosn
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 09:53

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ - κατά πολύ – μικτά περιθώρια κέρδους, θα εμφανίσει το δεύτερο εξάμηνο η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co., σύμφωνα με το επικεφαλής της Carlos Ghosn, καθώς αρχίζει να πουλά τα έξι νέα μοντέλα που παρήγαγε.

Ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan Motor Co., Carlos Ghosn

Το λειτουργικό μικτό κέρδος της εταιρείας, προβλέπεται να αυξηθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 3% το δεύτερο εξάμηνο (από τον Οκτώβριο), όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο Bloomberg News, o Ghosn. Η Nissan, κατασκευάστρια των σπορ αυτοκινήτων «Ζ», παρέδωσε στην κυκλοφορία της δεύτερης σε μέγεθος αγοράς αυτοκινήτων στον κόσμο, έξι νέα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου και του Murano.

«Η κερδοφορία ήταν η καλύτερη μέσα στα δύο πρώτα με τρία χρόνια που παρουσιάστηκαν τα νέα μοντέλα», επεσήμανε ο Ghosn, συμπληρώνοντας: «Οσο περισσότερα μοντέλα παρουσιάσουμε τόσο πιο σημαντική θα είναι η κερδοφορία».

Τα νέα μοντέλα βοήθησαν τη Nissan να ξεπεράσει την ανταγωνίστριά της και μεγαλύτερη, Toyota Motor Corp., καθώς και την Honda Motor Co. Η Toyota έδωσε στην κυκλοφορία τρία νέα μοντέλα το πρώτο εξάμηνο κατά την οικονομική χρήση που άρχισε τον Απρίλιο, την περίοδο που η Honda λανσάρισε δύο στην Ιαπωνία.

Ο Ghosn, δεν αναφέρθηκε στο μικτό περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας για το δεύτερο εξάμηνο. Το πρώτο όμως εξάμηνο, αυτό στην Ιαπωνία ήταν 7,3%, χαμηλότερο του 8,2% που είχε εμφανίσει πέρυσι, καθώς η Nissan δεν παρουσίασε νέο μοντέλο στην αγορά.

Οι μετοχές της κέρδιζαν 0,5%, φθάνοντας στα 1.1193 γιέν η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 1.174 γιέν στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο. Η μετοχή συνολικά έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 4% φέτος, έναντι ανόδου 18% των μετοχών της Toyota και 11,8% αύξησης των τιμών της Honda.

Στο δεύτερο εξάμηνο η Nissan θα παρουσιάσει στην αγορά των ΗΠΑ, την πιο κερδοφόρα αγορά αυτοκινήτων από πλευράς πωλήσεων, νέα μοντέλα, όπως το ανασχεδιασμένο Frontier, το Pathfinder και το Xterra. Αυτόν το μήνα θα αρχίσει την πώληση του Tiida και του Murano, ενώ το Tiida Latio το οποίο θα αντικαταστήσει το Sunny και το Fuga, θα αρχίσουν να πωλούνται τον Οκτώβριο. Η πώληση του Lafesta θα αρχίσει τον Δεκέμβριο και το Note θα παρουσιαστεί στα σαλόνια αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2005.

«Δυσκολίες στην αγορά της Ιαπωνίας αντιμετωπίσαμε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, καθώς η Nissan δεν παρουσίασε νέα μοντέλα. Ευκολότερα θα είναι τα πράγματα το δεύτερο εξάμηνο, καθώς τώρα έχουμε να παρουσιάσουμε καινούργια προϊόντα», επεσήμανε ο Ghosn.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να πουλήσει μέχρι το τέλος του έτους που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2005, συνολικά 3,6 εκατ. οχήματα, μια αύξηση κατά ένα εκατ. οχήματα από τον Μάρτιο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα