Rank Group: Προς πώληση της Deluxe Film και Media

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 11:31
UPD:11:33

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση του τμήματος παραγωγής ταινιών και DVD, Deluxe, καθώς εμφάνισε ζημίες το πρώτο εξάμηνο του έτους, κάνει η Rank Group Plc, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων Hard Rock Cafe και των καταστημάτων λοταρίας, Mecca.

«Το πρώτο εξάμηνο αποτέλεσε πρόκληση για την Rank», ανέφερε ο επικεφαλής της, Mike Smith, σε σχετική ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διαχωρίσουμε τις δραστηριότητες της Deluxe Film και της Deluxe Media, από τον υπόλοιπο όμιλο».

Η Rank, καταργεί τη δραστηριότητά της στον κλάδο των ταινιών, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν και τα καζίνο και άλλα καταστήματα λοταρίας, καθώς έντονος είναι ο ανταγωνισμός στον χώρο των στοιχημάτων. Το πρώτο εξάμηνο οι ζημίες της Deluxe ανήλθαν σε 10,2 εκατ. λίρες (18,3 εκατ. δολ.) μετά την αποτυχία υπογραφής συμβολαίου με την Fox Intenational για την παραγωγή και διανομή των DVD της στην Ευρώπη.

Κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, τα καθαρά κέρδη της Rank ανήλθαν σε 12,9 εκατ. λίρες ή 2,1 πένες ανά μετοχή, έανντι 22,3 εκατ. λιρών ή 3,7 πένες ανά μετοχή ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 5,9%, φθάνοντας τα 931 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 5,2%, φθάνοντας στις 289,75 πένες η μία στις 8:01 π.μ., ώρα Λονδίνου. Η χρηματιστηριακή αξία της Rank, ανέρχεται σε περίπου 1,7 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα