Legal & General: 10% της ασφαλιστικής αγοράς στη Βρετανία

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 12:03
UPD:12:04

ΜΕΡΙΔΙΟ αγοράς το δεύτερο τρίμηνο, από τις ανταγωνίστριές της, όπως την Standard Life Assurance Co., αποτέλεσμα της αύξησης των προϊόντων αποταμίευσης, απέσπασε η τέταρτη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, Legal & General Plc., σύμφωνα με τον επικεφαλής της, David Prosser.

Η ασφαλιστική εταιρεία κατέκτησε μερίδιο μεγαλύτερο του 10% της αγοράς ασφαλειών ζωής και συνταξιοδότησης της Βρετανίας, έναντι 8,5% που κατείχε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του Prosser σε συνέντευξη που παρεχώρησε στα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας: «Ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει το 10% της αγοράς στο σύνολο του έτους».

Η Legal & General ευνοείται από τις αυξημένες πωλήσεις στην εν λόγω αγορά, καθώς οι τιμές ανακάμπτουν μετά τη συνεχόμενη και επί τρία χρόνια μείωσή τους, μέχρι και τα τέλη Μαρτίου του 2003.

«Η εταιρεία έχει κάτι θετικό να πει», ανέφερε ο Richard Peirson, ο οποίος διαχειρίζεται 6,4 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Legal % General, με την Framlington Investment Management, στο Λονδίνο.

Οι εργασίες της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 13%, φθάνοντας τα 511 εκατ. λίρες Αγγλίας (917 εκατ. δολ.) το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τον Ιούλιο. Οι πωλήσεις των ασφαλειών ζωή στη Βρετανία αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 46%, φθάνοντας τα 197 εκατ. λίρες, της στιγμή που αντίστοιχες των προγραμμάτων συνταξιοδότησης υποχώρησαν κατά 4%, φθάνοντας τα 142 εκατ. λίρες.

Οι μετοχές της Legal & General, κέρδιζαν 1,2%, φθάνοντας στις 102,75 πένες η μία, στις 8:35' π.μ., ώρα Λονδίνου. Η μετοχή έχει κερδίσει συνολικά μέσα στο εξάμηνο που πέρασε 2,3%, έναντι απωλειών 12% που έχει σημειώσει την ίδια περίοδο ο δείκτης των 25 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe 500 Insurance. Η χρηματιστηριακή αξία της Legal & General ανέρχεται στα 6,6 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα