Αλογοσκούφης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 14:33

«Ολοκληρώνουμε την επόμενη εβδομάδα τις συζητήσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Ο πρωθυπουργός θα είναι αναλυτικός στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, όπως γράφτηκε σήμερα σε ορισμένες εφημερίδες.

Υπάρχει ένα ζήτημα αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό όμως δεν θα γίνει με αύξηση της φορολογίας», διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών μετά τις συνατήσεις των προεδρείων της ΣΕΒ και της ΓΣΕΒΕ με τον πρωθυπουργό.

Ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχβών Ελλάδος Β. Λιαμέτης, δήλωσε ότι «δεσμεύτηκαν τόσο ο κ. Αλογοσκούφης, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο πρωθυπουργός, ότι θα εξαγγελθούν μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενόψει της ΔΕΘ. Θα βγει καινούργιος αναπτυξιακός νόμος, που θα συμπεριλαμβάνει αυτή τη φορά και τις μικρές επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις βρίσκονται σε μια πολύ θετική κατεύθυνση. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος δήλωσε ότι δε χρειάζονται σκληρά μέτρα, αλλά λογικές κινήσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/03/954726.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα