Μίνι ράλι στη Wall Street λόγω Fed

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 00:05
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες περί πρόωρης αύξησης του βασικού επιτοκίου της Federal Reserve κάμφθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής, τα οποία έδειξαν ότι ως όριο για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων ορίζεται η μείωση της ανεργίας στο 6,5%.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 16.437,18 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,72% στις 4.183,90 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,09% στις 1.872,18 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ως όριο για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων ορίζεται η μείωση της ανεργίας στο 6,5%. Παράλληλα, ακφράστηκε η ανησυχία για την αγορά εργασίας, καθώς οι καθοδικές πιέσεις παραμένουν, γεγονός που επιβραδύνει την συντελεσθείσα ανάκαμψη. «Αυτό συνιστά εμπόδιο στην αύξηση των επιτοκίων» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Alcoa έκλεισε με κέρδη 3,8%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το α' 3μηνο του έτους. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 98 εκατ. δολ. ή 9 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν τα κέρδη στα 5 σεντς.

Με τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 Ιανουαρίου έκλεισε η μετοχή του Facebook, ήτοι 7,3% στα 62,41 δολάρια, και τέθηκε επικεφαλής της ανάκαμψης των τεχνολογικών μετοχών, μετά το sell off των τελευταίων εβδομάδων. Κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές της Apple, της Microsoft, της Oracle, της IBM, της LinkedIn και της Yahoo.

Τέλος, συνεχίζεται το ράλι των εταιρειών βιοτεχνολογίας, με την Regeneron Pharmaceuticals να κλείνει στο +6,9% και να ξεχωρίζει στον κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα