Γ. Σταθάκης: Αδιαπραγμάτευτη αξία ο δημόσιος χαρακτήρας βασικών αγαθών

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 18:53
UPD:30/04/2014 18:19
NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΗ

«Για την Αριστερά είναι αδιαπραγμάτευτη αξία ο δημόσιος χαρακτήρας ιδίως των βασικών αγαθών όπως το νερό» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Η Ελλάδα είναι μία ιδιωτικοποιημένη οικονομία ήδη από την προηγούμενη 10ετία, αφού μεσολάβησε ρεκόρ ιδιωτικοποιήσεων (τραπεζικό σύστημα, μεγάλες υποδομές, πάνω από 100 προβληματικές εταιρείες), ανέφερε ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης της Ναυτεμπορικής για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «επιπλέον, η μείωση των αποδοχών δεν αύξησε την απασχόληση, αντιθέτως αύξησε την ανεργία».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να σταματήσουν. «Για την Αριστερά είναι αδιαπραγμάτευτη αξία ο δημόσιος χαρακτήρας ιδίως των βασικών αγαθών όπως το νερό» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

NAFTEMPORIKI.GR

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ίδιος προανήγγειλε ότι «εφόσον αναλάβουμε τη διακυβέρνηση, θα εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέσα ώστε να αναθεωρηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις σε περιπτώσεις που θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον (πχ ΕΥΑΘ)».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις της πώλησης του Ελληνικού, χαρακτήρισε «προνομιακή» τη ρύθμιση καθώς «μεταξύ άλλων το τίμημα ήταν χαμηλό».

«Η διέξοδος είναι το τρίπτυχο: μεγάλη τομή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας - ανασυγκρότηση των θεσμών που εγκατέλειψε το κράτος - αντιστροφή του μεγάλου κλίματος αποεπένδυσης στην Ελλάδα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα