Θετική εκκίνηση για τη Wall Street

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 16:47
UPD:16:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και την σημερινή ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, άνοιξε η Wall Street, με τους δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από συγκεκριμένες μετοχές.

Ειδικότερα, στις 16:44, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,24% στις 16.295 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,48% στις 4.132,37 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,21% στις 1.855,83 μονάδες.

Σήμερα αναμένονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve στις 17-18 Μαρτίου, ενώ οι αγορές θα προσπαθήσουν να αποκωδικοποήσουν τα μηνύματα για τις πραγματικές προθέσεις της κεντρικής τράπεζας.  Οι προβλέψεις υποδεικνύουν ότι η Fed θα αποσύρει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων το φθινόπωρο και ίσως αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μετά από έξι μήνες, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός δεν θα ξεπεράσει τον στόχο του 2%.

Η μετοχή της Alcoa κινείται με κέρδη 2,95%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το α' 3μηνο του έτους. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 98 εκατ. δολ. ή 9 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν τα κέρδη στα 5 σεντς.

Κέρδη 2,3% σημειώνει και η μετοχή του Facebook, η οποία δείχνει να ηγείται της ανάκαμψης του τεχνολογικού κλάδου, μετά το sell off του προηγούμενου διαστήματος.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των JPMorgan και Wells Fargo, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα