Διορθώνει κάτω από τις 1.300 μονάδες το Χ.Α.

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 14:06
UPD:14:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Πτωτικά συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν αναμονή των κρίσιμων ανακοινώσεων για την έξοδο της χώρας στις αγορές για δανεισμό από τους ιδιώτες επενδυτές.

Ειδικότερα, στις 14:01, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.294,01 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,47%, με τον όγκο να είναι στα 28,5 εκατ. τεμάχια και τον τζίρο στα 53 εκατ. ευρώ.

Το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών αναμένεται αύριο, ενώ σήμερα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αναφορικά με την έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας από το Ελληνικό Δημόσιο. Η Αθήνα αναμένει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την έκδοση και είναι αισιόδοξη για την επιτυχία της, ενώ έχει τεθεί ο άτυπος στόχος το επιτόκιο να διαμορφωθεί κάτω του 5,3%.

Στο ταμπλό δεν παρατηρούνται υπερβολές, με τα πρόσημα να είναι σχεδόν μοιρασμένα στους βασικούς δεικτοβαρείς τίτλους, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διαγνώσουν ποιες εισηγμένες θα επωφεληθούν από την έξοδο της χώρας στις αγορές και τη μείωση του κόστους δανεισμού. Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 0,89% στα 11,30 ευρώ, ενώ μικρά κέρδη καταγράφουν Εθνική, MIG, Jumbo. Στον αντίποδα, πωλήσεις εκδηλώνοντας στη Motor Oil, στη ΜΕΤΚΑ, στον ΟΤΕ, στην Τιταν και στην Μυτιληναίος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα