Ιαπωνία : 10,7% η αύξηση των εταιρικών δαπανών

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 07:49

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ των δαπανών τους για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, προχώρησαν οι ιαπωνικές εταιρείες, αναγκάζοντας τους οικονομικούς αναλυτές να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο.

Οι εταιρικές δαπάνες αυξήθηκαν 10,7%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο Τόκυο. Εκτός από τις δαπάνες για λογισμικό, αυτές σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 9,7%.

Οι βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Elpida Memory Inc. και της Canon Inc. δαπάνησαν περισσότερα σε μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης για ημιαγωγούς και ψηφιακές κάμερες. Η έκθεση, ενδέχεται να ωθήσει την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη για δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, περισσότερο από 2%, έναντι 1,7%, σύμφωνα με τον Masaaki Kanno, οικονομολόγο της J.P. Morgan Securities Asia Ltd.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, συμπεριλαμβανομένης της Toshiba Corp. κινούντο ανοδικά μετά την ανακοίνωση. Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,8%, φθάνοντας στις 11.110,81 μονάδες στις 11 π.μ., ώρα Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα