Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 10:20
UPD:10:24

ΟΡΙΑΚΗ άνοδο σημειώνει κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους κλάδους ενέργειας, τραπεζών και ασφαλειών.

Η συναλλακτική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα λόγω της αργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εορτασμό της “Labor Day”. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.548,4 μονάδες μειωμένος κατά 0,1%. Στο Παρίσι, στις 10:06 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης CAC 40 είχε διαμορφωθεί στις 3.670,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,13% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.877,79 μονάδες με κέρδη 0,28%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται αύριο τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ στις ΗΠΑ η Challenger, Gray & Christmas ανακοινώνει τα στοιχεία για τις περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου,ο διοικητής της Φέντεραλ Ρεζέρβ, Αλαν Γκρίνσπαν, μιλά ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές για το 2004 http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/06/955161.htm .

Η Φέντεραλ Ριζέρβ θα δημοσιεσύει επίσης το Μπεζ Βιβλίο σχετικά με τις συνθήκες της οικονομίας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., την οποία θα παρακολουθήσει και ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα στοιχεία για εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για το μήνα Ιούλιο, καθώς και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού για τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα