Οριακές μεταβολές στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 11:14

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, ο οποίος αυτή την ώρα (11:07) βρίσκεται στις 2.333,98 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,03%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 36 σημειώνουν άνοδο, 40 υποχωρούν και 56 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται κατά 0,44%. Όπως δήλωσε στη «Ν», ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Γιάννης Πεχλιβανίδης η στρατηγική για την ενίσχυση των εργασιών και βελτίωση της αποδοτικότητας του Ομίλου αναμένεται να αποδώσει από το 2005.

Το Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο το business plan του Ομίλου που θα έχει ορίζοντα τριετίας και το οποίο θα περιλαμβάνει διαφορετική προσέγγιση στην πολιτική πωλήσεων με άξονα την ενίσχυση των εργασιών και την αξιοποίηση του ευρύτατου πελατολογίου της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου αποφάσισε να θέσει υπό καθεστώς επιτήρησης τις μετοχές της Μπαλάφας έως ότου η εταιρεία δημοσιεύσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/06/955340.htm .

Σχόλια αναλυτών

Σημείο κλειδί για την τρέχουσα χρηματιστηριακή εβδομάδα θεωρεί το τμήμα ανάλυσης της Magna Trust http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/06/955279.htm τις 2.360 μονάδες. Οι αναλυτές της εταιρείας επισημαίνουν, παράλληλα, πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν, τις ερχόμενες ημέρες, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη μετα-Ολυμπιακή εποχή, στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τη Fortius Finance AΧΕΠΕΥ, η αργία των αµερικανικών χρηματιστηρίων θα προσδώσει µια υποτονική εικόνα στην Ευρώπη, χωρίς κατ ’ ανάγκη να ισχύσει το ίδιο και για το ελληνικό χρηµατιστήριο, το οποίο στην τρέχουσα φάση δεν φαίνεται να στερείται δυναµικής στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Κατά συνέπεια, ο Γ∆ θα κινηθεί και πάλι βάσει της δυνατότητας απορρόφησης ή µη των ρευστοποιήσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, µε τη βραχυπρόθεσµη τάση να παραμένει θετική.

Τέλος, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, οι διεθνείς αγορές παραμένουν ο βασικός παράγοντας επηρεασμού του Γενικού Δείκτη. Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένει συνέχιση των σταθεροποιητικών τάσεων, ενώ εκτιμά ότι η πιθανότητα πτωτικών τάσεων παραμένει περιορισμένη.

Όπως επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο η Marfin Hellenic, τα νέα που αναφέρουν την πιθανότητα επαναφοράς των slot machines και εκτός καζίνο από την αρχή του 2005 είναι πιθανό να δημιουργήσουν ανησυχίες για την ανάπτυξη των πωλήσεων των εταιρειών ΟΠΑΠ και Hyatt.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα