Ουκρανικές ανησυχίες σκίασαν και πάλι τις ευρωαγορές

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 06:14
EPA/CHEMA MOYA

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές σήμερα, με τους επενδυτές να ξαναστρέφουν την προσοχή τους στις εξελίξεις της Ουκρανίας, καθώς σε αρκετές πόλεις στα νοτιοανατολικά της χώρας υπάρχουν αντιδράσεις.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,48% στις 6.591 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,21% στις 9.491 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,25% στις 4.425 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε απώλειες 0,3% στις 333,8 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 15 σήμερα σημείωσαν πτώση.

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκεται η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, όπου τις τελευταίες δύο ημέρες φιλορώσοι διαδηλωτες καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια και συγκρούονται με την αστυνομία. Στο μεταξύ, η Ρωσία προειδοποίησε το Κίεβο πως η χρήση βίας στα ανατολικά μπορεί να προκαλέσει εμφύλιο στη χώρα.

Στο ταμπλό, απώλειες 21% σημείωσε η Suedzucker, καθώς ανακοίνωσε έσοδα 7 δισ. ευρώ για το 12μηνο χρήσης που έληξε το πρώτο τρίμηνο του έτους, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 7,5 δισ. ευρώ.

Απώλειες 9,2% για την Sports Direct, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 12 Δεκεμβρίου, στον απόηχο της πώλησης της συμμετοχής της Ashley.

Απώλειες 2,2% και για την London Stock Exchange Group, την εταιρεία που διαχειρίζεται το πρώτο ανεξάρτητο χρηματιστήριο στην ιστορία, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ιγκορ Σουβαλοφ ανέφερε ότι οι ρωσικές εισηγμένες στο LSE εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 0,9% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας τον Φεβρουάριο, μετά από την αδράνεια του Ιανουαρίου, καταδεικνύοντας ότι η βρετανική οικονομία κινείται σταθερά στο δρόμο της ανάκαμψης.

Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,3%, ωστόσο η αύξηση της παραγωγής του μεταποιητικού κλάδου κατά 1% έδωσε ώθηση στη βιομηχανική παραγωγή. Επτά από τους 13 κλάδους σημείωσαν αύξηση το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα