Ανοδος του γιεν έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 13:49

ΑΝΟΔΟ σημειώνει το γιεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος έπειτα από τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών στην Ιαπωνία κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε προσδοκίες ότι τα στοιχεία για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω.

Ώθηση στο γιεν έδωσε και η σημαντική άνοδος των ιαπωνικών μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Στις 13:29 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το δολάριο ισοδυναμούσε με 110,15 γιεν έναντι 110,47 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινείται και το ευρώ έπειτα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/06/955403.htm .

Η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του αμερικανικού στις 13:29 είχε διαμορφωθεί στα 1,2067 δολάρια έναντι 1,2058 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στην κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν, την Τετάρτη ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, αναζητώντας επιπλέον ενδείξεις για την κατεύθυνση των αμερικανικών επιτοκίων και για την εκτίμησή του σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα