Με σημανικές απώλειες ξεκίνησε η Wall Street

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 16:45
UPD:16:52
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με απώλειες ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, με την πτώση να τροφοδοτούν οι εταιρείες του διαδικτύου και της τεχνολογίας. Παράλληλα, δεν λείπει και η νευρικότητα στην αγορά, καθώς αυτήν την εβδομάδα ξεκινά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.  

Ειδικότερα, στις 16:44, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,39% στις 16.348,55 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,87% στις 4.091,18 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,55% στις 1.855,24 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έχουν καταγράψει εντυπωσιακά κέρδη, χωρίς να έχουν προχωρήσει στις ενδιάμεσες διορθώσεις για την αφομοίωση των υψηλότερων επιπέδων. Υπό αυτό το πρίσμα, το κλίμα στην αγορά είναι πολύ αρνητικό για τον κλάδο, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για τη μεγάλη διόρθωση και η κατοχύρωση κερδών.

Στο ταμπλό, Facebook, Twitter και Priceline Group βρίσκονται σε κλοιό πιέσεων, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι αποτιμήσεις τους έχουν αυξηθεί υπερβολικά πολύ.

Απώλειες 11,9% για την φαρμακευτική MannKind, καθώς η Επιτροπή Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την περίοδο αξιολόγησης του φαρμάκου Afrezza, για την ινσουλίνη.

Στον αντίποδα, η Questcor Pharmaceuticals ενισχύεται κατά 23,7%, καθώς διέρρευσε ότι πιθανότατα να εξαγοραστεί από την Mallinckrodt, έναντι του ποσού των 5,6 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της Mallinckrodt ενισχύονται κατά 2,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα