ΣΒΒΕ: Ανάπτυξη και στην περιφέρεια

Με κέντρο τη Θεσσαλονίκη, να δημιουργηθεί μια ζώνη καινοτομίας
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 15:40
UPD:21:50

ΤΟ ΠΡΩΙ ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επαφών του με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της ΔΕΘ, δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η περιφέρεια», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/06/955396.htm .

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Δημήτρης Συμεωνίδης, ζήτησε την υλοποίηση των έργων υποδομής μέχρι το 2008, ανεξάρτητα από το αν η Θεσσαλονίκη θα αναλάβει την διοργάνωση της EXPO 2008.

Ο κ. Συμεωνίδης πρότεινε στον πρωθυπουργό να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλη καινοτομίας, ώστε να αξιοποιηθούν τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια και η στρατηγικής σημασίας θέση της Θεσσαλονίκη, ιδέα, που όπως τόνισε, «φαίνεται να άρεσε στον πρωθυπουργό».

«Και αν συνεργαστούμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε, μαζί με τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Κέντρα μας και κάποιες συμπληρωματικές υποδομές, ένα πόλο μεγάλο, ισχυρό, για την ανάπτυξη της καινοτομίας που θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και θα αξιοποιεί τις προϋποθέσεις αυτές και το δυναμικό της ευρύτερης περιοχής και της χώρας.

Οι επιχειρήσεις να βρουν διέξοδο με νέα, καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα, αλλά και η ευρύτερη κοινωνία να επωφεληθεί με νέες θέσεις απασχόλησης και οι νέοι που είναι προβληματισμένοι σήμερα, παρόλο ότι έχουν πτυχία και μόρφωση, να βρουν διέξοδο», σημείωσε, αναλύοντας την πρόταση του ΣΒΒΕ.

* Τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, ενημέρωσε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός προέδρευσε το απόγευμα σύσκεψης στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε: «Θα τα ακούσετε το Σάββατο και πιστεύουμε ότι θα είναι ικανοποιητικά για όλους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα