Νευρικότητα και αναμονή στο Χ.Α.

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 14:16
UPD:14:16
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου κινείται την τελευταία ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς αναπτύσσονται αντίρροπες δυνάμεις σε δεικτοβαρείς τίτλους αλλοιώνοντας τη θετική εικόνα που επικρατούσε μέχρι πρότινος.

Ειδικότερα, στις 14:14, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,16% στις 1.316,83 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 56 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 54 εκατ. τεμάχια, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στο +1,24%, στις 1.331 μονάδες, επίπεδα που αποδεικνύονται ισχυρά για να μπορέσει να τα διαπεράσει.

Πλέον ο κυρίαρχος καταλύτης στην αγορά είναι η ημερομηνία εξόδου της χώρας στις αγορές, καθώς θα είναι το επισφράγισμα της καλής δημοσιονομικής πορείας της χώρας το 2013. Μετά την αναβολή της αξιολόγησης της οικονομίας από τον οίκο Moody's, τα πλάνα της κυβέρνησης προφανώς αλλάζουν, αναμένοντας πλέον την έγκριση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ, η οποία  θα γίνει στις 24 Απριλίου σε ειδική συνεδρίαση του Euro Working Group.

Παράλληλα, αρκετές μετοχές έχουν βρεθεί ενώπιον κρίσιμων αντιστάσεων, τις οποίες θα διασπάσουν μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν καταλυτικές δημοσιονομικές εξελίξεις ή επιβεβαίωση των θετικών προοπτικών με την κερδοφορία τους.

Έτσι, στο ταμπλό, το πτωτικό γύρισμα του ΟΤΕ, που βρέθηκε από το +1,75% στο -0,9%, και επηρεάζει το Γενικό Δείκτη κατά 11,50%, αλλοίωσε την εικόνα στο Χ.Α. Ο ΟΤΕ από τις 19 Μαρτίου φαίνεται ότι έχει μπει σε πτωτικό κανάλι, καθώς σε 12 συνεδριάσεις έχει καταγράψει μόνο 3 ανοδικές ημέρες.

Για μία ακόμη συνεδρίαση η Alpha Bank είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, καθώς στον τίτλο έχουν διακινηθεί 41 εκατ. τεμάχια εκ των 54 εκατ. συνολικά. Η μετοχή κινείται με κέρδη 1,11% στα 0,7280 ευρώ.

Παράλληλα, σταθερότητα δείχνει η μετοχή της MIG (-0,18%), που δείχνει ικανή να δημιουργήσει νέα βάση στήριξης στο 0,5500 ευρώ πριν την επόμενη κίνησή της.

Αξισημείωτη είναι και η κίνηση της Eurobank, καθώς όλα δείχνουν να δρομολογείται η ανακεφαλαιοποίηση της, αφού σήμερα καταγράφει κέρδη 4,42%, μετά το +7,42% της Παρασκευής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα