Ανακάμπτει σήμερα το ευρώ

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 13:00
UPD:13:00
EC

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ, ανακάμπτοντας από την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, με την αγορά να εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα παρέμβει στην οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά θα παραμείνει μόνο στις λεκτικές παρεμβάσεις.

Ειδικότερα, στις 13:01, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,15% στα 1,3718 δολάρια, ενώ οριακές διακυμάνσεις, πέριξ των 141,50 γιεν, καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του ιαπωνικού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόσφατη πτώση του ευρώ οφείλετο κυρίως στις προδοκίες ότι η ΕΚΤ θα παρέμβει με περαιτέρω νομισματική χαλάρωση στη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, ο επικεφαλής της ευρωτράπεζας, Μάριο Ντραγκι, δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις μακροοικονομικές εξελίξεις και θα παρέμβει σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η στρατηγική της περιορίζεται στις λεκτικές παρεμβάσεις.

Οι αγορές εξέλαβαν για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι η ΕΚΤ είναι παρούσα στις εξελίξεις, ωστόσο θα παρέμβει όταν εκείνη το θεωρήσει αναγκαίο. Μέχρι στιγμής όμως, παρόμοιοι τακτικισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, με την ΕΚΤ να οριοθετεί την πολιτική της, χωρίς να αναλώνει τα όπλα της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα