Motor Oil: Στόχος η αύξηση του μεριδίου αγοράς και των εξαγωγών

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 12:29
UPD:12:30
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε βελτιωμένα αποτελέσματα, χάρη στη συνεχιζόμενη, όπως εκτιμάται, διεύρυνση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά και των παραδοσιακά εκτεταμένων εξαγωγικών δραστηριοτήτων της, προσβλέπει για το 2014 η Motor Oil Ελλάς.

Η εταιρεία κατάφερε το 2013 να παραμείνει κερδοφόρος, παρά την πτώση των μέσων περιφερειακών περιθωρίων διύλισης και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου σε επίπεδα ίσα προς το 59% περίπου των περιθωρίων της τελευταίας δεκαετίας.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Motor Oil στη διάρκεια ενημέρωσης θεσμικών επενδυτών, τον Μάρτιο σημειώθηκε ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά από αρκετούς μήνες καθίζησής τους, αν και τα περιθώρια παρέμειναν αδύναμα το πρώτο δίμηνο του 2014, στα χαμηλά επίπεδα εκείνων του τέταρτου τριμήνου του 2013. Στόχος της για το 2014 είναι η επίτευξη περιθωρίων διύλισης «στο ανώτερο εύρος του κλάδου».

Παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρθηκε, οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη των περιθωρίων αυτών, των τιμών των προϊόντων πετρελαίου και των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι παρακινδυνευμένη, η επιχείρηση αναμένει επιπρόσθετα οφέλη από την ισχυροποίηση της θέσης της στην εγχώρια αγορά και την αναμενόμενη ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης αεροπορικών και άλλων καυσίμων.

Επίσης, η Motor Oil προσβλέπει σε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των πωλήσεων στη διεθνή αγορά, οι οποίες το 2013 σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκαν σε όγκο κατά 9,6% και οδήγησαν σε συνολική αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 3,9%, σε 12,51 εκατ. μετρικούς τόνους, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για την επιχείρηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΟΗ



Σχολιασμένα