Μετριοπαθής άνοδος στο ΧΑ

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 11:11
UPD:11:12
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Προσπάθεια να βρεθεί ρυθμός καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να αναμένει, όπως όλα δείχνουν, την ανακοίνωση για την έξοδο της χώρας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.

Ειδικότερα, στις 11:10, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,52% στις 1.321,23 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 12,8 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 11,8 εκατ. τεμάχια.

Όπως όλα δείχνουν, μετά την αναβολή της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's, η οποία αναμενόταν την περασμένη Παρασκευή, η έξοδος στις αγορές προφανώς και θα μεταφερθεί μετά την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ, η οποία  θα γίνει στις 24 Απριλίου σε ειδική συνεδρίαση του Euro Working Group. Aρχικά η συνεδρίαση του Euro Working Group είχε προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου, αλλά λόγω του γεγονότος ότι η μέρα αυτή συμπίπτει με τη Μ. Πέμπτη των Ορθοδόξων, η συνεδρίαση μετατέθηκε για μια εβδομάδα αργότερα.

Πάντως το κλίμα στο ταμπλό φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις και την αναβολή της αξιολόγησης της Moody's. Η αγορά φαίνεται ότι αποτιμά χαμηλά τον ενδεχόμενο πολιτικό κίνδυνο, ενώ και η αναβολή της δημοσιοποίησης της αξιολόγησης του οίκου Moody's δεν εξέπληξε τα ισχυρά χαρτοφυλάκια. Πλέον τηρείται μια θετική στάση αναμονής έναντι των εξελίξεων που μπορεί να χαρακτηριστούν ορόσημο για την μετέπειτα πορεία της χώρας.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει ο ΟΠΑΠ, με κέρδη 1,86% και την Eurobank Equities να αναλύει σε έκθεση της τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές πρέπει να αγοράσουν την μετοχή. Επίσης, με θετική παρουσία κινούνται η Πειραιώς, στο +1,07%, ο ΟΤΕ στο +0,67% και στα 12,08 ευρώ, και η ΓΕΚ Τέρνα στο +2,3%. Ο ΟΛΠ ενώ μέσα σε 25 λεπτά έκανε μια κίνηση έως στο +7,69%, πλέον κινείται με κέρδη 2,04% στα 19,50 ευρώ.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank κινείται με απώλειες 0,83%, ενώ έχουν διακινηθεί 8,5 εκατ. τεμάχια σε μία προσπάθεια να απορροφηθεί η υπερπροσφορά των νέων μετοχών. Απώλειες 1,23% καταγράφει και η Motor Oil, ενώ πιέσεις δέχονται η Εθνική, η Jumbo και ΦΦΓΚΡΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα