TUI AG: Στο «ράφι» το σχέδιο διάθεσης μετοχών της Hapag-Lloyd

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2004 09:48
UPD:10:38

ΜΑΤΑΙΩΣΕ τα σχέδια για την πώληση του ναυτιλιακού της τμήματος, Hapag-Lloyd AG, μέσω δημόσιας εγγραφής, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδίων της Ευρώπης, TUI AG, με το αιτιολογικό, ότι δεν μπορεί να πιάσει την πραγματική τιμή της αξίας της εταιρείας.

Η Hapag-Lloyd θα παραμείνει κατά το 100% η θυγατρική της TUΙ, ενώ δεν γίνονται άλλα σχέδια για την ολοκληρωτική της πώληση ή τμήματός της σε άλλον επενδυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Διεθνώς οι εταιρείες αναγκάζονται να ματαιώσουν τα σχέδια της δημόσιας εγγραφής τους ή να μειώσουν την τιμή προσφοράς των μετοχών τους, καθώς ο κόσμος παραμένει διστακτικός να επενδύσει τα κεφάλαια του σε μετοχές εταιρειών που εισάγονται για πρώτη φορά στα Χρηματιστήρια, αφού ο δείκτης Standard & Poor's 500, σημείωσε φέτος ελαφρά διαφοροποίηση.

Τον Αύγουστο, η Google Inc. μείωσε κατά το ήμισυ τον αριθμό των μετοχών της, που σχεδίαζε να πουλήσει μέσω της δημόσιας εγγραφής της, της μεγαλύτερης εταιρείας Web που έγινε ποτέ, ενώ στην Ευρώπη, τουλάχιστον 11 εταιρείες, έβαλαν στο «συρτάρι» τα σχέδια για την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα