Υποχωρεί οριακά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 13:11
UPD:13:11
Shutterstock

Ελαφρώς πτωτικά κινείται την τελευταία ώρα το ευρώ, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την απόφαση που αναμένεται να λάβει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις τυχόν αλλαγές στη νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα, στις 13:04, το ευρώ βρίσκεται στα 1,3766 δολάρια, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,01%, ενώ το γιεν υποχωρεί κατά 0,07% τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ.

Κρίσιμη σημασία δίνουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚT, με την αγορά να ασκεί πιέσεις για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη, καθώς ο πληθωρισμός τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, ήτοι στο 0,5%.
Οι αναλυτές εκφράζουν φόβους για την πορεία της ζήτησης και της παραγωγής στην οικονομία της ευρωζώνης, ενώ ήδη έχουν υπάρξει ενστάσεις για την ισχυροποίηση του ευρώ και τις επιπτώσεις του στο εμπόριο της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, η πιστωτική επέκταση παραμένει αναιμική ενώ τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται ότι δεν έχουν βελτιώσει την οικονομία, καθιστώντας όλο και πιο επίκαιρο το αίτημα της παρέμβασης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα