Πτωτικές τάσεις στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 11:29
UPD:14:07

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται από την αρχή της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υπό το βάρος πιέσεων στην πλειονότητα των μετοχών. Επιλεκτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν η Cosmote και οι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών υποχωρεί αυτή την ώρα (11:21) κατά 0,61%, στις 2.321,02 μονάδες, με τον τζίρο να έχει διαμορφωθεί στα 7,28 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 73 σημειώνουν άνοδο, 89 υποχωρούν και 61 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης των διυλιστηρίων σημειώνει πτώση κατά 1,09% με τη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. να καταγράφει απώλειες 1,45%. Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν αποφασίσει πέντε 48ωρες απεργίες και μέσα στο Σεπτέμβριο θα οριστεί ακριβώς ο χρόνος πραγματοποίησής τους, ο οποίος θα συμπέσει με τη διακοπή της λειτουργίας των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου, για συντήρηση.

Ο τίτλος του ΟΤΕ σημειώνει πτώση 0,93%. Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, τα πρώτα σημεία ανάκαμψης της κερδοφορίας του ΟΤΕ θα αρχίσουν να αποτυπώνονται στα αποτελέσματα της εταιρείας, μετά από ένα χρόνο και αυτό εφ' όσον τεθεί σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο για αναδιοργάνωση του τηλεπικοινωνιακού φορέα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/09/08/955907.htm .

Σχόλια αναλυτών

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, οι κύριοι παράγοντες διαμόρφωσης της τάσης στο δείκτη για το υπόλοιπο της εβδομάδας παραμένουν οι προσδοκίες για τις επερχόμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και η πορεία των διεθνών αγορών. Η πιθανότητα πτωτικών τάσεων παραμένει περιορισμένη, ενώ δεν αναμένεται σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, o Γ.Δ. θα κινηθεί και στη σηµερινή συνεδρίαση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με το όποιο ενδιαφέρον για τα χρηµατιστηριακά δρώµενα να µετατοπίζεται στις µετοχές της µικρής και κεφαλαιοποίησης λόγω άλλωστε και της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης του FTSE/ASE Small Cap 80. Επίσης, η έντονη φηµολογία που περιβάλλει το όνοµα του κ. Σπ. Καπράλου για τη θέση του προέδρου του ΧΑ δεν αναμένεται να τονώσει τη ζήτηση ακόµα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα