Κάθε συνεδρίαση και ρεκόρ για τον S&P 500

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 23:45
UPD:23:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Κάθε συνεδρίαση και ρεκόρ για τον δείκτη S&P 500 με τους επενδυτές σήμερα να λαμβάνουν ώθηση από τα πολύ θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 16.573 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,20% στις 4.276,46 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,29% στις 1.890,90 μονάδες.

Από σήμερα ο δείκτης Dow Jones "γύρισε" θετικά στο έτος, με κέρδη 0,02%, ενώ από την αρχή του έτους ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 2,3% και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 2,4%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο θετικός τόνος στις αγορές παραμένει, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει να συνεχίζει την ανάκαμψη του. Βασικός καταλύτης άλλωστε στις αγορές εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι η πορεία της εν λόγω αγοράς.

Στο ταμπλό, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το +72% της MannKind, μετά το χθεσινό +100%, καθώς ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το φάρμακο Afrezza για το διαβήτη της εταιρείας.

Σημαντικά κέρδη και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες χτες ανακοίνωσαν αύξηση των πωλήσεων τους το Μάρτιο. Η Ford ενισχύθηκε κατά 3,3%, η Fiat σημείωσε κάρη 3,4% και η GM βρέθηκε στο +1,4%.

Η έγκριση για το εγχειρητικό σύστημα da Vinci Xi της Intuitive Surgical από την ίδια επιτροπή των ΗΠΑ, οδήγησε τις μετοχές της εταιρείας στο +9,2%.

Στον αντίποδα, η CACI βρέθηκε στο -8% καθώς ανακοίνωσε ότι το outlook της δεν θα είναι τόσο θετικό όσο αναμένεται από τους αναλυτές. Η εταιρεία παρέχει προγράμματα υψηλής τεχνολογίας για τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, περί τις 191.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητας από το ινστιτούτο Automatic Data Processing (ADP). Το ADP αναθεώρησε και την αύξηση του Φεβρουαρίου στις 178.000 θέσεις εργασίας από την προηγούμενη εκτίμηση των 139.000.

Τα στοιχεία αποκτούν κάθε μήνα ξεχωριστή σημασία, καθώς οι αναλυτές χρησιμοποιούν τα στοιχεία του ADP για να έχουν μια αίσθηση για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα