Αλουμύλ Μυλωνάς: 13.000 νέοι τόνοι προφίλ

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2004 12:41

Σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τέθηκαν οι νέες γραμμές παραγωγής της Αλουμύλ Μυλωνάς στα βιομηχανικά συγκροτήματα της Κομοτηνής (θυγατρική ΑΛΟΥΚΟΜ, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής) και των Τιράνων (θυγατρική ALUMIL ALBANIA), συνολικού ύψους πέντε και οκτώ εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Αλουμύλ σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ουσιαστική ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας του Ομίλου με 13.000 επιπλέον τόνους αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού προφίλ, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημαντικό βοήθημα για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων της τάξης του +37% για την ελληνική αγορά (σε ποσότητες) και +44% για το εξωτερικό (σε ποσότητες), ο Όμιλος ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις για το διάστημα 1 Ιανουαρίου - 30 Ιουνίου, σε αρχιτεκτονικά και βιομηχανικά προφίλ, σε εξαρτήματα και συστήματα αυτοματισμών. Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επιβραβεύεται η επιθετική εξαγωγική πολιτική της ΑΛΟΥΜΥΛ στις δυτικές αγορές. Σημαντικής ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα είναι και η εικόνα των πωλήσεων του εννεαμήνου.

Με την ολοκλήρωση ανέγερσης του εργοστασίου στο Βελιγράδι στις αρχές του επόμενου έτους, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη απόδοση του εργοστασίου της ALPRO στη Βοσνία, η ΑΛΟΥΜΥΛ αποκτά συνολική παραγωγική δυναμικότητα περίπου 80.000 τόνων ετησίως περίπου αποτελώντας το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής συστημάτων αλουμινίου των Βαλκανίων και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα