Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING A.E. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ (ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 16:05
UPD:23:53
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4.1.4.4 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Χ.Α.
Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου από 01/01/2013 - 31/12/2013 της Εταιρείας Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING A.E. και κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας παραμένει στην κατηγορία "Επιτήρησης" όπου μεταφέρθηκε στις 6/9/2011 με την από 5/9/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. Ο λόγος για την ένταξη στην κατηγορία "Επιτήρησης" ήταν ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2010 διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης και δεν έχουν ακόμα γίνει ενέργειες για την βελτίωση αυτής μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας.

Το  2013 ήταν ακόμη μια χρονιά με σημαντική ύφεση (-3,9%). Η ύφεση αυτή ενισχύθηκε με  νέα   αύξηση της ανεργίας (σε επίπεδο περίπου -27%), πτώση των καταναλώσεων σε όλη την αγορά  και μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων. Η αγορά του κρασιού ακολούθησε την γενική αυτή πορεία με εξαίρεση την σημαντική αύξηση του τουρισμού (+17%) η οποία ως ένα βαθμό  αντιστάθμισε την μείωση στην κατανάλωση των Ελληνικών νοικοκυριών.

 

Στην διάρκεια της  οικονομικής χρήσης 2013  η εταιρεία  παρά τις γενικότερες δυσμενείς  συγκυρίες και την απουσία χρηματοδότησης, συνέχισε την εφαρμογή της στρατηγικής  με στόχο την διόρθωση των λειτουργικών  οικονομικών   μεγεθών της   και κατάφερε να βελτιώσει μια σειρά  σημαντικών δεικτών.  

 

Συγκεκριμένα :  Το συνολικό μικτό περιθώριο κέρδους  αυξήθηκε σημαντικά κατά την χρήση 2013,  ανήλθε σε 27,9% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι του 20,4% της προηγούμενης χρονιάς ήτοι αύξηση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.  

Ο καθαρός ενοποιημένος κύκλος εργασιών είναι σταθερός στην εσωτερική αγορά και στις εξαγωγές των προϊόντων Μπουτάρη και μειωμένος στα προϊόντα Καμπά λόγω αλλαγής στρατηγικής. 

Σημαντική  θετική  μεταβολή  επιτεύχθηκε στις λειτουργικές  δαπάνες  της εταιρείας

οι οποίες μειώθηκαν κατά  € 663 χιλ.  και διαμορφώθηκαν σε €5.487 χιλ. από €6.150 χιλ. το 2012.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα της χρήσης ήταν ζημία €3.289 χιλ. έναντι ζημίας €3.702 χιλ. του 2012 βελτιωμένο κατά €413 χιλ. Η μείωση της ζημίας παρά τον μειωμένο κύκλο εργασιών οφείλεται κυρίως στην σημαντική κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες βελτίωση του μικτού περιθωρίου αλλά και στην μείωση των λειτουργικών δαπανών. Παράλληλα όμως, η χρήση επιβαρύνθηκε επιπλέον από το 2012 με προσαυξήσεις και πρόστιμα δημοσίου και ασφαλιστικών οργανισμών συνολικού ύψους περίπου €600 χιλ.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ 2014

 

H γενικότερη εκτίμηση για την βελτίωση και ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας το 2014 με θετικούς πλέον ρυθμούς, η σαφής βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας καθώς επίσης και η πλήρης στήριξη της Ελλάδος από τους εταίρους της ευρωπαϊκής ένωσης, αναμένεται να σταθεροποιήσει το οικονομικό κλίμα της χρονιάς αυτής και να επηρεάσει θετικά την συνολική κατανάλωση αλλά και την κατανάλωση  κρασιού ειδικότερα.  Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος η οποία εξελίσσεται, εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ομαλοποίηση της ρευστότητας στην αγορά και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με έμφαση στους τομείς με εξαγωγικό προσανατολισμό.

 

Η προσδοκώμενη αύξηση και το 2014, του ήδη καλού τουρισμού του 2013, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάκαμψης την χρονιά αυτή. Παράλληλα, η πλήρης εξάλειψη όλων των δυσμενών ειδικών παραγόντων των προηγούμενων ετών (όπως οι εκκρεμότητες με την  Β.Σ. Καρούλιας , η αναδιοργάνωση του δικτύου Πωλήσεων της Ελλάδος κλπ ), δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ομαλή και δυναμική εξέλιξη των μεγεθών της εταιρείας.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΟΚΑ



Σχολιασμένα