Μαρινόπουλος: Νέες συμφωνίες συνεργασίας

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 11:51
UPD:11:53

Τρεις νέες συμφωνίες συνεργασίας σε Κρήτη, Σαντορίνη και Αθήνα σύναψε η Μαρινόπουλος Α.Ε., με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της στο οργανωμένο λιανεμπόριο, που πλέον αριθμεί 875 σημεία πώλησης.

Ειδικότερα, στην Κρήτη η Μαρινόπουλος διευρύνει την τοπική της παρουσία συνεργαζόμενη με την αλυσίδα Elite – Αριάδνη, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο franchise με επτά σούπερ μάρκετ εκ των οποίων τα έξι στο Ηράκλειο και το ένα στη Χερσόνησο. Πρόκειται για καταστήματα με ετήσιο τζίρο της τάξης των 13,5 εκατ. ευρώ το 2013, συνολικής έκτασης 4.000 τμ και 80 άτομα προσωπικό.

Η δεύτερη συμφωνία της Μαρινόπουλος αφορά στη Σαντορίνη και προβλέπει ότι τρία καταστήματα της αλυσίδας, που έως τώρα ανήκαν στο δίκτυο franchise, μετατρέπονται σε εταιρικά, προσθέτοντας ακόμη 90 άτομα στο προσωπικό της και 2.600 τμ χώρους πωλήσεων.

Τέλος, στην Αθήνα, η Μαρινόπουλος ενώνει τις δυνάμεις της με τη Χόντος Παλλάς, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία, με σκοπό την οργάνωση shop in shop σούπερ μάρκετ σε καταστήματα καλλυντικών. Ήδη η Μαρινόπουλος λειτούργησε το πρώτο κατάστημά της στο Χόντος Παλλάς της Πατησίων, ενώ τις ημέρες αυτές πρόκειται να ανοίξει και ένα δεύτερο στο Χόντος Παλλάς που βρίσκεται επί της Ιπποκράτους.

Με τα δύο αυτά νέα καταστήματα η Μαρινόπουλος δημιουργεί 60 νέες θέσεις εργασίας - 30 ανά κατάστημα - ενώ ενισχύει σημαντικά τα έσοδά της. Μόνο από το κατάστημα της Πατησίων εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα