InBev : 20% η αύξηση των κερδών το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 10:18

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 20%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος ζυθοποιΐας στον κόσμο, InBev, αποτέλεσμα της επέκτασής της στη Ρωσία, την Κίνα και τη Σερβία, η οποία αύξησε τις πωλήσεις της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 205 εκατ. ευρώ (250 εκατ. δολ.) έναντι 171 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γνωστής έως σήμερα ως Interbrew. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7%, φθάνοντας στα 3,5 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα, δεν περιλαμβάνουν τα αντίστοιχα της AmBev, της βραζιλιάνικης ζυθοποιΐας, τον έλεγχο της οποίας απέκτησε τον περασμένο μήνα.

Η InBev, η παραγωγός της μπύρας Beck's και της Stella Artois, αναπτύσσεται στη Λατινική Αμερική και την Ασία, καθώς η ζήτηση μπύρας στη Δυτική Ευρώπη μειώνεται και η αύξηση των μισθών στις αναδυόμενες αγορές τόνωσαν τη ζήτηση των καταναλωτικών αγαθών.

Η εταιρεία πραγματοποιεί περίπου το 48% των καθαρών της κερδών στις εν λόγω περιοχές, τη στιγμή που η Heineken NV, πραγματοποιεί περίπου το 1/3 των συνολικών της κερδών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kempen & Co., που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, κατά το οποίο τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 27%.

«Εχουμε πίστη στην πορεία που θα ακολουθήσει η εταιρεία το υπόλοιπο του έτους», ανέφερε ο John Brock, επικεφαλής της εταιρείας.

Οι μετοχές της ηλικίας 638 ετών βελγικής ζυθοποιΐας, κέρδισαν ποσοστό 26% από την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να έχουν την καλύτερη επίδοση, μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Beverages Index. Μέσα στο έτος, οι μετοχές της Heineken έχουν σημειώσει άνοδο 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα