BAE Systems : Στα 733 εκατ. δολ. οι ζημίες το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 10:40

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ των ζημιών της, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης, BAE Systems Plc μετά την εμφάνιση χρεωστικών διαφορών ενοποίησης (goodwill) στο ενεργητικό

του ισολογισμού των τμημάτων ηλεκτρονικών αεροπορίας και άμυνας.

Oι καθαρές της ζημίες ανήλθαν σε 410 εκατ. λίρες Αγγλίλας (733 εκατ. δολ.) ή 13,7 πένες ανά μετοχή από 47 εκατ. λίρες ή 1,9 πένες ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7,9%, φθάνοντας στα 6,13 δισ. λίρες από 5,68 δισ. λίρες, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

«Η ανάκαμψη στην αγορά των αμυντικών συστημάτων της Βρετανίας και οι προσδοκίες για την ανάπτυξη των joint ventures στην Ευρώπη, ειδικά με την Airbus και την MDBA, μας κάνουν να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη», ανέφερε ο επικεφαλής της, Mike Turner, σε δήλωσή του.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται, ότι οι πωλήσεις το 2004 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερες σε ποσοστό της τάξης του 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία διατηρεί στο ίδια επίπεδα το μέρισμα του πρώτου εξαμήνου, ήτοι στις 3,7 πένες ανά μετοχή. Η εταιρεία, προβλεπόταν να εμφανίσει καθαρές ζημίες 16,9 εκατ. λιρών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οκτώ οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα