InterContinental: 63% αύξηση των καθαρών κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 10:57

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 63%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης διαχειρίστριας ξενοδοχείων στον κόσμο, από πλευράς αριθμού δωματίων, InterContinental, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και της ανάκαμψης τη ζήτησης. Η εταιρεία, πρόκειται να επιστρέψει χρήματα στους μετόχους τους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 65 εκατ. λίρες (116,2 εκατ. δολ.) από 40 εκατ. λίρες που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η InterContinental θα επιστρέψει 750 εκατ. λίρες στους επενδυτές από το ειδικό μέρισμα συνολικού ύψους 500 εκατ. λιρών που πρόκειται να καταβληθεί τον Δεκέμβριο και την αγορά ιδίων μετοχών ύψους 250 εκατ. λιρών.

Ο όμιλος InterContinental, o οποίος διαχειρίζεται περίπου 3.500 ξενοδοχεία, μειώνει τα περιουσιακά του στοιχεία και περιορίζει τις δαπάνες του στη βιομηχανία τουρισμού, καθώς ο κλάδος ανακάμπτει στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ασία μετά από τρία χρόνια ύφεσης και μείωσης των ταξιδίων διεθνώς.

Η εταιρεία τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει 20 ξενοδοχεία αξίας τουλάχιστον 520 εκατ. λιρών, τα περισσότερα στη Βόρεια Αμερική, μετά την πώληση 28 άλλων, το 2003. Σημειώνεται, ότι ο τουρισμός διεθνώς μειώθηκε κατά 2,2% πέρυσι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού.

Η Ηilton Group, η διαχειρίστρια των ομώνυμων ξενοδοχείων εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, ότι τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20% το εξάμηνο, ενώ η Millennium & Copthorne Hotels Plc, ιδιοκτήτρια του Biltmore στο Λος Αντζελες, ανακοίνωσε επίσης κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, έναντι ζημιών που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Επίσης, η InterContinental πουλά ξενοδοχεία αξίας 129 εκατ. λιρών, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση τον Μάϊο. Η εταιρεία εισέπραξε περισσότερα από 17 εκατ. λίρες από την πώληση δύο ξενοδοχείων της, του Holiday Inn στο αεροδρόμιο του Gatwick του Λονδίνου και του Holiday Inn στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα