«Σκιές» πολιτικού κινδύνου πάνω στο Χ.Α.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 14:15
UPD:14:15
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

«Μουδιασμένη» εμφανίζεται σήμερα η εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις των αναταράξεων στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά τη χθεσινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, στις 14:03, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στις 1.327,81 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες μόλις 0,01%. Μάλιστα, ο τζίρος παραμένει στα χαμηλά σχετικά επίπεδα των 39 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος δεν ξεπερνά τα 26 εκατ. τεμάχια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αντί να ανακουφίσει την αγορά τη γέμισε με περισσότερες ανησυχίες, εξαιτίας των πολιτικών ζυμώσεων που πυροδότησε. Ο πολιτικός κίνδυνος, μετά τη διαγραφή του Ν. Κακλαμάνη και τη διαφοροποίηση των Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, επανέρχεται στο προσκήνιο, ενώ πλέον, ελλείψει άλλων κρίσιμων ημερομηνιών, μπαίνουμε και επισήμως στην τελική ευθεία των διπλών εκλογών του Μαΐου.

Στο μεταξύ, η αγορά αποτιμά και τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των εισηγμένων που ολοκληρώνονται σήμερα, 31 Μαρτίου, με κυριότερες εκκρεμότητες τις ανακοινώσεις από ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Folli Follie και MIG. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η εικόνα δεν έχει την απογοήτευση των προηγούμενων τριμήνων, ωστόσο είναι κατώτερη των προσδοκιών, και εάν συνδυαστεί με τα υπεραγορασμένα επίπεδα που βρίσκονται αρκετές μετοχές, δεν αποκλείεται να δούμε μεταβλητότητα στο ταμπλό, απόρροια της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων.

Στο ταμπλό, Alpha Bank (-0,55%), Πειραιώς (+2,11%) και MIG (-0,19%), έχουν πραγματοποιήσει το 65% του συνολικού όγκου, καθιστώντας για ακόμη μία ημέρα ρηχή και ευμετάβλητη την αγορά. Την ίδια ώρα, τα πρόσημα του FTSE25 είναι απόλυτα μοιρασμένα, με τον δείκτη να σταθεροποιείται στις 428,67 μονάδες, εωσότου υπάρξουν εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

ΔΕΗ και ΟΤΕ με κέρδη 1% και 0,17% αντίστοιχα προσφέρουν ορισμένες στηρίξεις, έναντι των πιέσεων που δέχονται ΕΕΕ, Τιτάν, Folli Follie και Frigoglass.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα