Ανοδικά και πάλι το ευρώ

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 13:36
UPD:13:36
Shutterstock

Ανοδικά κινείται το ευρώ, ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε τις πρώτες πρωινές ώρες στην αγορά συναλλάγματος, καθώς έχουν ενεργοποιηθεί οι στηρίξεις μετά την πτώση των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, στις 13:06, το ευρώ κινείται στα 1,3785 δολάρια καταγράφοντας κέρδη 0,15%, ενώ έναντι της στερλίνας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στα 0,8288 πένες.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2009, επαναφέροντας τις εκτιμήσεις περί δρομολόγησης νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 0,5%, από 0,7% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, παραμένοντας πολύ μακρυά από το στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Ωστόσο, στην αγορά επικρατεί η αίσθηση ότι και η Federal Reserve θα συντηρήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, καθώς ορισμένοι επιμέρους δείκτες δείχνουν ακόμη αδύναμοι. Εάν συμβεί αυτό τότε οι επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα από πιθανή περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα αντισταθμιστούν από την αντίστοιχη πολιτική της Fed.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα