Ευνοϊκά μέτρα για τους δικαιούχους του ΟΕΚ

Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 20:17

Δύο μέτρα κοινωνικής πολιτικής εξήγγειλε απόψε, στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 50 χρόνια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.).

- Αυξάνεται η επιδότηση του επιτοκίου, που δίνει ο Ο.Ε.Κ. στους δικαιούχους του, έτσι ώστε με βασικό επιτόκιο 5,5%, το τελικό να διαμορφώνεται κάτω από 3%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ο.Ε.Κ. επιδοτεί το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων που χορηγούν οι τράπεζες σε δικαιούχους του, παράλληλα και πέραν της επιδότησης του Δημοσίου. Τα δάνεια είναι 15ετούς διάρκειας, η επιδότηση του Δημοσίου χορηγείται για τα 7,5 χρόνια και του Ο.Ε.Κ. για τα 9 πρώτα χρόνια.

Με την αύξηση της επιδότησης του επιτοκίου, για οικογένεια με τρία παιδιά, ο συνδυασμός των επιδοτήσεων Ο.Ε.Κ. και Δημοσίου θα καλύπτει σχεδόν το 100% του επιτοκίου.

- Μειώνεται στο μισό, δηλαδή στα 750 ευρώ, το ανώτατο όριο της επιβάρυνσης ανά τετραγωνικό μέτρο που πρέπει να καταβάλουν οι δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ. που θα κληρωθούν για την απόκτηση κατοικίας στον πρότυπο οικισμό του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο υπουργός ζήτησε ήδη από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζωγόπουλο να συνάντηση εργασίας την επόμενη Δευτέρα για να καθορισθούν όλα τα επί μέρους ζητήματα που θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτής της απόφασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα