Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την κυβερνητική πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η οποία είναι χαμηλότερη το δεύτερο τρίμηνο, στοιχείο, το οποίο αποτελεί μία ακόμη απόδειξη, ότι η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, συρρικνώνεται. Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. και της Ito-Yokado Co., σημείωναν απώλειες.

«Υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία στην αγορά για μια αναθεώρηση προς τα πάνω της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η έκθεση για το ΑΕΠ, να οδηγεί σε πωλήσεις», ανέφερε ο Shigeharu Shiraishi, ο οποίος διαχειρίζεται 15 δισ. δολ. σε μετοχές στη Societe Generale Asset Management (Japan) Co., στο Τόκυο.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε σε ποσοστό της τάξης του 1%, φθάνοντας στις 11.060,87 μονάδες στο Τόκυο. Ο Topix έχανε 0,7%, φθάνοντας στις 1.125,55 μονάδες, καθώς οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών λιανικής πώλησης, αποτελούσαν περίπου το 1/3 των απωλειών του δείκτη.

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, όπως της Samsung Electronics Co. της Ν. Κορέας και της Hon Hai Precision Industry Co. της Ταϊβάν, κινούντο ανοδικά, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη από τη Nokia Oyj και την ανακοίνωση της National Semiconductor Corp., ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις φορές, μετά τις υψηλότερες πωλήσεις που πραγματοποίησε στην Ασία.

Ο Morgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 0,5%, φθάνοντας στις 88,94 μονάδες.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία σημείωναν κέρδη, τη στιγμή που οι λοιποί της περιφέρειας, σημείωναν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα