Ανοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2004 12:32
UPD:12:34

ΣΤΟ υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου. Η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στη δήλωση του διοικητή της Fed του Σαν Φρανσίσκο ότι η αντιμετώπιση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών πρέπει να συνδεθεί με την αναπροσαρμογή της ισοτιμίας του δολαρίου.

Η παραπάνω δήλωση, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η Alpha Bank, προκάλεσε προβληματισμό για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις 15:30 για το εμπορικό ισοζύγιο Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του briefing.com, το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 51,5 δισ. δολ. έναντι 55,8 δισ. δολ. τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ και ο δείκτης τιμών παραγωγού Αυγούστου, ο οποίος εκτιμάται ότι σημείωσε άνοδο κατά 0,2% έναντι αύξησης 0,1% τον Ιούλιο.

Στην άνοδο του ευρωπαϊκού νομίσματος συμβάλλουν και οι αγορές ευρώ έναντι γιεν, ενώ το κλίμα για το δολάριο επιβαρύνει και η επέτειος των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Στις 12:20 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2224 δολάρια έναντι 1,2213 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα