Εν αναμονή των εξαγγελιών Καραμανλή

Ωρα ΔΕΘ
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2004 15:04

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έφθασε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος στις 8 το βράδυ, θα εγκαινιάσει την 69η Διεθνή Eκθεση Θεσσαλονίκης, και θα δώσει στην εναρκτήρια ομιλία του το στίγμα της πολιτικής του για το 2005, επικεντρωμένο στο τρίπτυχο «σταθερότητα και ευημερία στη γειτονιά μας - Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Βορειοελλαδικού Χώρου - Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Νωρίτερα, θα παραστεί στα εγκαίνια του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και το βράδυ στη δεξίωση που παραθέτει το 3ο Σώμα Στρατού.

Αύριο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης, το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, και το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια δείπνου προς τιμήν του, στην οποία θα εξιδεικεύσει τα νέα μέτρα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και τα έργα στην περιφέρεια, ενώ θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των προεκλογικών δεσμεύσεων. Θα δώσει έμφαση στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, και θα παρουσιάσει δέσμη μέτρων για τους αγρότες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στην προώθηση των μεγάλων έργων στη Βόρεια Ελλάδα. Για τα έργα αυτά θα διατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσό ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Εξάλλου, αναμένεται να αναφερθεί και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, και θα τονίσει ότι η συζήτηση είναι άκαιρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα