Magna Trust: Σημείο αντίστασης οι 2.365 μονάδες

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 10:30
UPD:10:32

ΣΤΙΣ 2.365 μονάδες εντοπίζει η Magna Trust το επόμενο σημείο αντίστασης για τη Σοφοκλέους, επίπεδα τα οποία θεωρούνται ως το κομβικό σημείο για την αλλαγή της μακροχρόνιας τάσης σε ανοδική. Η αποκλιμάκωση των πιέσεων στα blue chips συγκαταλέγεται στα θετικά στοιχεία της αγοράς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία η εβδομάδα που πέρασε χαρακτηρίστηκε από οριακές διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να διαμορφωθεί στις 2.328,71 μονάδες, μειωμένος κατά 0,26% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Ελαφρώς μειωμένη και η συναλλακτική δραστηριότητα (-1,7%), διαμορφώθηκε στα 81,0 εκατ. ευρώ έναντι 82,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, με πολλά όμως πακέτα στη συνεδρίαση της Τετάρτης και της Παρασκευής. Η αγορά επικέντρωσε την προσοχή της στο περιεχόμενο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ εντός της εβδομάδας διευθετήθηκε και η εκκρεμότητα του νέου προέδρου του δ.σ. του Χ.Α., που αναλαμβάνει καθήκοντα από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι αναλυτές της εταιρείας σημειώνουν: «Η βάση των 2.300 μονάδων διατηρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, συντηρώντας έτσι τα σήματα αγορών που δόθηκαν από τους κινητούς μέσους και τον MACD. Η αδυναμία, ωστόσο, υπέρβασης των 2.350 μονάδων φαίνεται ότι απαιτεί ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας, αλλά και πιο ουσιώδη επιχειρηματικά ή μακροοικονομικά ερεθίσματα προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στην ανοδική κίνηση.

Η χρονική συσσώρευση στα επίπεδα των 2.300 μονάδων δημιουργεί, πάντως, προϋποθέσεις υψηλότερων στόχων για το Γ. Δείκτη. Η θέληση των αγοραστών να διατηρήσουν τα επίπεδα και να εκμεταλλευθούν καλύτερες συγκυρίες πριν δοκιμάσουν νέα επίπεδα αποτελεί μια εξήγηση του φαινομένου άμυνας. Από την άλλη πλευρά, οι πωλητές φαίνονται πλέον πιο ευάλωτοι, καθώς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσουν την προσφορά τίτλων.

Στα θετικά στοιχεία η κίνηση σε ουδέτερα επίπεδα των ταλαντωτών και η αποκλιμάκωση των πιέσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές, που πλέον με μικρό αριθμό τεμαχίων έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, με κυριότερο εκπρόσωπο τον ΟΤΕ και την Εθνική Τράπεζα.

Ισχυρό σημείο αντίστασης παραμένει η περιοχή στην οποία κινείται ο κινητός μέσος των 200 ημερών (2.365 μονάδες) που αποτελεί κομβικό σημείο για την αλλαγή της μακροχρόνιας τάσης σε ανοδική. Από την άλλη πλευρά, όσο διατηρείται η ζώνη στήριξης των 2.275 - 2.300 μονάδων, οι ελπίδες υλοποίησης του ανοδικού σεναρίου παραμένουν ατόφιες, ενώ μόνο σε καθοδική διάσπαση και κλείσιμο κάτω από την εν λόγω ζώνη συντρέχουν λόγοι αύξησης της ρευστότητας των χαρτοφυλακίων ή υιοθέτηση τακτικών περικοπής ζημιών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα