Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 22:20
UPD:22:21
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, περιορίζοντας ελαφρώς τις εβδομαδιαίες απώλειες, λαμβάνοντας ώθηση από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 16.323,06 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,11% στις 4.155,76 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,46% στις 1.857,62 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι απώλειες του Nasdaq, οι οποίες έφτασαν το 2,8%, ήτοι οι χειρώτες από τον Οκτώβριο του 2012. Ωστόσο ο Dow έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 0,1%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,5%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτήν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες δέχτηκαν σοβαρές πιέσεις κυρίως από τον κλάδο των τραπεζών και της τεχνολογίας. Παράλληλα, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις τίτλων που είχαν υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα.

Στο ταμπλό, κέρδη 4,6% κατέγραψε η Cognizant Technology Solutions, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της σε buy από την Morgan Stanley. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η δυναμική της εταιρείας πιθανότατα να έχει υποεκτιμηθεί.

Σήμερα ανέκαμψε και ο κλάδος του λιανεμπορίου, μετά από την 5ήμερη πτώση. Η H&R Block κέρδισε 5,3% και η GameStop ενισχύθηκε κατά 7%.

Άλμα 12% κατέγραψε η Restoration Hardware, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα κυμανθούν μεταξύ 9 και 11 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 6 σεντς ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, η Red Hat, η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης του λογισμικού Linux, υποχώρησε κατά 7,3%, καθώς ανέφερε ότι αναμένει κέρδη 1,56 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,62 σεντς ανά μετοχή.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,3% αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ έναντι αύξησης 0,2% τον Ιανουάριο. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε επίσης κατά 0,3% τον Φεβρουάριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 0,3% και αύξηση των εισοδημάτων κατά 0,2%. Το ποσοστό αποταμίευσης στις ΗΠΑ έφτασε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, στο 4,3% από 4,2% τον Ιανουάριο.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις 80 μονάδες στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, έναντι 81,6 μονάδων τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη υποχώρηση του δείκτη Michigan – Thomson Reuters στις 81 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα