ΠΑΣΟΚ: Εσκεμμένη λογιστική διόγκωση των ελλειμμάτων

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 19:51

«Το τέχνασμα της «δημοσιονομικής απογραφής» απογραφής οδήγησε την ελληνική οικονομία στο στόχαστρο του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο ήδη άρχισε να επιβάλλει περιοριστικές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση θέλει τώρα να διογκώσει και άλλο τα ελλείμματα, για φέτος και για τα προηγούμενα χρόνια, για να περάσει μια εικόνα ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας στην τρέχουσα συγκυρία. Για να κάνει αυτό το στημένο πολιτικό παιχνίδι αληθοφανές προσπαθεί να πείσει την Eurostat να αλλάξει το σύστημα ταξινόμησης των εξοπλιστικών δαπανών, και μειώνει αυθαίρετα την αποτίμηση των πλεονασμάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έτσι ώστε το λογιστικό έλλειμμα να «φουσκώσει» έως και το 5,3%», καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η καταχώρηση των εξοπλιστικών δανείων γινόταν μέχρι τώρα με διαφάνεια, ακολουθώντας συγκεκριμένους λογιστικούς κανόνες και τα αποτελέσματα είχαν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση...

Την ίδια προαποφασισμένη τακτική ακολουθεί η κυβέρνηση και στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπου με συνοπτικές, και συχνά αυθαίρετες, διαδικασίες υποεκτιμώνται τα πλεονάσματα, για να οδηγηθούμε έτσι ξανά στην εσκεμμένη λογιστική διόγκωση του ελλείμματος... Η ΝΔ θεωρεί ότι το ξαναγράψιμο της ιστορίας με γκρίζο χρώμα, θα την βοηθήσει αργότερα να συγκαλύψει την αποτυχία της και τα πενιχρά αποτελέσματα της δικής της πολιτικής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα