Μετριοπαθής άνοδος στο Χ.Α.

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 14:22
UPD:14:28
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στις 14:15, ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,37% στις 1.319,89 μονάδες, με τον τζίρο στα 43,3 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 27,2 εκατ. τεμάχια (φωτογραφία αρχείου).

Ήπια ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, διατηρώντας από την έναρξη της συνεδρίασης σταθερό τέμπο, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε στάση αναμονής και συντήρησης δυνάμεων.

Ειδικότερα, στις 14:15, ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,37% στις 1.319,89 μονάδες, με τον τζίρο στα 43,3 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 27,2 εκατ. τεμάχια.

Δεν είναι λίγες οι μετοχές που λαμβάνουν πλέον τη σύσταση της ουδετερότητας ή των αποδόσεων ίδιων με αυτών της αγοράς από τους αναλυτές, μετά τα εντυπωσιακά ράλι που έχουν πραγματοποιήσει. Οι συστάσεις αυτές, καθώς και οι τιμές στόχοι, οι οποίες δεν απέχουν πολύ από τις τρέχουσες τιμές, οδηγούν πολλούς επενδυτές είτε να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους είτε να τηρήσουν στάση αναμονής.

Την ίδια ώρα, όπως παραδοσιακά συμβαίνει πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, η αγορά χαρακτηρίζεται είτε από μεταβλητότητα είτε από προσεκτικές στρατηγικές κινήσεις. Την Κυριακή έχουμε την διαδικασία ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, με τον πολιτικό κίνδυνο, αν και ελεγχόμενος, να είναι υπαρκτός.

Στο ταμπλό, επικρατούν ήπιες ανοδικές κινήσεις, χωρίς να λείπουν οι «παραφωνίες» που σήμερα ερχονται από τον ΟΤΕ (-0,82%) και την Jumbo (-0,63%). Αντίθετα, η MIG (+3,80%) συνεχίζει την άνοδο της για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο όγκος των τεμαχίων που έχει διακινηθεί ξεπερνά τα 2 εκατ.

Θετικά είναι και τα πρόσημα στον τραπεζικό κλάδο, αν και Alpha Bank και Αττικής τηρούν μετριοπαθη σταθεροποιητική στάση. Η Εθνική κερδίζει 0,78%, η Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,63%, ενώ τα κέρδη της Eurobank ξεπερνούν το 3,6%. Αξιόλογη είναι η συναλλακτική δραστηριότητα των warrants της Πειραιώς και της Alpha Bank, με το πρώτο να ενισχύεται κατά 2,9% και το δεύτερο να υποχωρεί κατά 1,14%. Μάλιστα, στο warrant της Πειραιώς έχουν διακινηθεί δύο πακέτα, ένα των 500 χιλ. και ένα των 5,5 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 0,99 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα