Vivendi Universal: Υψηλότερες ζημίες το β' τρίμηνο

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 11:16

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ των ζημιών της εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, Vivendi Universal SA, μετά το κόστος τη πώλησης περιουσιακών της στοιχείων στις ΗΠΑ, προς την General Electric Co.

Οι καθαρές της ζημίες ανήλθαν σε 1,85 δισ. ευρώ (2,27 δισ. δολ.) έναντι ζημιών 313 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι ζημίες του 2004 περιλαμβάνουν και το κόστος των 2,1 δισ. ευρώ της δημιουργίας της NBC Universal.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7%, φθάνοντας στα 888 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων πέντε οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία θα διανείμει μέρισμα το 2005.

Η Vivendi πούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία στον τομέα ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και των στούντιο Universal και των USA Networks στo NBC της General Electric, στο πλαίσιο σχεδίου της, που αφορά στη μείωση του χρέους κάτω από τα πέντε δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους. Μετά την πώληση, η εταιρεία έμεινε με τρεις κυρίως δρσατηριότητες, την γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, την Universal Music και μια γαλλική συνδρομητική τηλεόραση. Οι καθαρές ζημίες εκτιμάτο να ανέλθουν σε 1,73 δισ. ευρώ.

Χθες, οι μετοχές της Vivendi κέρδισαν 55 σεντς, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 21,7 ευρώ η μία στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα