EΛ.ΠΕ: Διευκρινίσεις για το επενδυτικό πρόγραμμα

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 14:34

Διευκρινίσεις και συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας παραθέτει το δ.σ. της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. σε σημερινή του ανακοίνωση προς τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση της εταιρείας προς σχετική επιστολή του Χ.Α., το επενδυτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από κεφάλαια αντληθέντα μέσω δημόσιας εγγραφής (πρώην Πετρόλα Ελλάς ΑΕΒΕ) συμπεριλαμβάνει το ποσό ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ατμοστροβίλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 5.5 MW στο βιομηχανικό συγκρότημα της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη.

Η προσωρινή αναστολή από το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας της άδειας για την εγκατάσταση του εν λόγω ατμοστροβίλου δεν επηρεάζει την εξέλιξη των υπολοίπων επενδύσεων καθώς δεν συνδέεται και δεν αποτελεί προϋπόθεση για οποιοδήποτε άλλο μέρος του επενδυτικού προγράμματος.

Η εταιρεία προβαίνει στην επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεών της για τα περιβαλλοντικά οφέλη του συγκεκριμένου έργου έτσι ώστε μέσα από τις προβλεπόμενες διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες να πετύχει την άρση της προσωρινής αναστολής αδείας εγκατάστασης. Με βάση τα στοιχεία που η εταιρεία έχει στην διάθεσή της εκτιμάται ότι υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού έργου θα μετατεθεί χρονικά περίπου έξι μήνες αργότερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα