Αναζητεί κατεύθυνση το Χ.Α.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 14:25
UPD:14:25
FOSPHOTOS /MENELAOS MYRILLAS

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.328,48 μονάδες με απώλειες μόλις 0,05%, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 118 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 91 εκατ. τεμάχια.

Εν μέσω έντονης μεταβλητότητας και υψηλής συναλλακτικής δραστηριότητα κινείται το Χ.Α. σήμερα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις με τις κεφαλαιακές ενισχύσεις των Alpha Bank και Πειραιώς, οι οποίες και έχουν πραγματοποιήσει το 75% του συνολικού όγκου.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.328,48 μονάδες με απώλειες μόλις 0,05%, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 118 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 91 εκατ. τεμάχια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τη συμπεριφορά τόσο της Alpha Bank όσο και της Πειραιώς κρίνουν οι εκτιμήσεις για το dilution που θα υποστούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι, λόγω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), με εκείνους της Πειραιώς να βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση έναντι εκείνων της Alpha Bank.

Εκεί άλλωστε αποδίδεται η διαφορετική συμπεριφορά των δύο μετοχών, με την Alpha Bank να ενισχύεται κατά 5,7% και την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 6,9%. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης της Πειραιώς για το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Στο υπόλοιπο ταμπλό οι μετοχές κινούνται σε ρυθμούς ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, με τους επενδυτές να αποτιμούν πέραν των μεγεθών και την πρόοδο της αναδιάρθρωσης των ισολογισμών των εταιριών. Τα αποτελέσματα θα περάσουν από το μικροσκόπιο των επενδυτών, καθώς θα πρέπει να διαγνωστούν τα περιθώρια ισχυροποίησης τους και οι δυνατότητες χρηματοδότησης τους από τον τραπεζικό κλάδο, εξέλιξη που θα κρίνει και την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών.

Στο ταμπλό η μετοχή του ΟΠΑΠ ξεχωρίζει και στηρίζει τον Γενικό Δείκτη, καθώς σημειώνει κέρδη 2,19%, με 320 χιλ. τεμάχια να έχουν διακινηθεί, ενώ και η MIG προσελκύει για ακόμη μία ημέρα το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ κινείται στα 0,49 ευρώ και στο +0,82%.

Στον αντίποδα, εκτός από την Πειραιώς, πιέσεις ασκούνται στην Motor Oil, στην ΕΥΔΑΠ και στα ΕΛΠΕ, ενώ στο -1,30% βρίσκεται ο ΟΤΕ, για τον οποίο η Bank of America Merrill Lynch έδωσε σήμερα σύσταση underperform, ήτοι για αποδόσεις χειρότερες από εκείνες της αγοράς.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα