LVMH: 49% η αύξηση των καθαρών κερδών το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 09:19

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 49%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, καθώς οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια της Ασίας αυξήθηκαν και στις ΗΠΑ οι καταναλωτές αγόρασαν μεγαλύτερες ποσότητες σαμπάνιας και κονιάκ.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 396 εκατ. ευρώ (485 εκατ. δολ.) έναντι 265 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Εννέα οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 339 εκατ. ευρώ.

Η LVMH, της οποίας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας Dom Perignon και των δερματίνων ειδών Fendi, προβλέπει σημαντική αύξηση των κερδών της φέτος, καθώς αυξάνεται η ζήτηση στην αγορά των ειδών πολυτελείας, συνολικού ύψους 74 δισ. δολαρίων. Τα κοσμηματοπωλεία Bulgari SpA και η παραγωγός υποδημάτων, Tod's SpA, ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα, ότι το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη τους αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 49% και του 36% αντιστοίχως.

«Το θέμα στον κλάδο, είναι ότι η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς», ανέφερε χθες η Scilla Huang Sun, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια στον κλάδο των ειδών πολυτελείας με την Clariden Bank στη Ζυρίχη. H εταιρεία, διαχειρίζεται 26 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της LVMH.

H LVMH, ανακοίνωσε τέλος, ότι προτίθεται να αυξήσει το μέρισμα που θα διανείμει για το πρώτο εξάμηνο κατά 14% και στα 25 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα