«Τεχνολογικές» πιέσεις στη Wall Street

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 23:55
UPD:25/03/2014 15:08
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με απώλειες έκλεισαν τη Δευτέρα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον τεχνολογικό κλάδο να παρασύρει στο "κόκκινο" την πλειονότητα των μετοχών της Wall Street, παρά τις προσπάθειες για αλλαγή του κλίματος περίπου μία ώρα πριν τη λήξη των συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,16% στις 16.276,69 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,18% στις 4.226,39 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,49% στις 1.857,44 μονάδες.

Οι αγορές ανά τον κόσμο παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και ιδιαίτερα στην Κριμαία, καθώς οι κυρώσεις που σχεδιάζουν να επιβάλουν σταδιακά οι Δυτικοί στη Μόσχα, θα επηρεάσει χιλιάδες εταιρείες στη Γερμανία, στην Κίνα, στην Ιταλία και την Ολλανδία. Παράλληλα, εκτιμάται ότι δεν είναι λίγες οι στιγμές που η λεπτή γραμμή που θα οδηγήσει σε μία πολεμική σύρραξη είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστεί.

Σημειώνεται ότι στην Ολλανδία συναντώνται οι κυβερνήσεις της G7 (των χωρών της Ομάδας των Οκτώ πλην της Ρωσίας) όπου οι ηγέτες της Δύσης ετοιμάζονται να συζητήσουν την απάντησή τους στην προσάρτηση της ουκρανικής επαρχίας της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Στο ταμπλό, η Apple ενισχύθηκε κατά 1,2%, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Comcast, για τη διαδικτυακή και on-demand τηλεόραση, την οποία σχεδιάζεται να εντάξουν στο πακέτο των προϊόντων της Apple. 

Στο αντίποδα, οι μετοχές των Facebook, TripAdvisor και Yahoo σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 3%, εξαιτίας της φημολογίας για πιθανές απάτες με τις διαδικτυακές διαφημίσεις.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός PMI στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2014, αφού υποχώρησε στις 55,5 μονάδες, έναντι 57,1 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση, αλλά μικρότερη στις 56,5 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα