Ηavas SA : Kέρδη μετά το κλείσιμο τμημάτων της

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 09:29

ΚΕΡΔΗ 14 εκατ. ευρώ (17 εκατ. δολ.) εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η έκτη σε μέγεθος ιδιοκτήτρια διαφημιστικών εταιρειών στον κόσμο, Havas SA, καθώς μείωσςε το κόστος λειτουργίας της, μετά το κλείσιμο τμημάτων της, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη το εξάμηνο της χρήσης που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι ζημίας 58 εκατ. ευρώ, ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έξι οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, η Havas θα εμφάνιζε το πρώτο εξάμηνο καθαρά κέρδη 14,1 εκατ. ευρώ.

Η Havas, ανέκαμψε μετά το κλείσιμο τμημάτων της και τη μείωση 1.000 θέσεων εργασίας τη χρονιά που πέρασε, καθώς τα κέρδη της υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης που γνώρισε ο κλάδος. Το πρώτο εξάμηνο τα έσοδά της, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 10%, φθάνοντας τα 750 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της υποχώρησης του δολαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τον μήνα που πέρασε.

«Είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους για την αναδιάρθρωση της εταιρείας που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο και στα χρονικά περιθώρια που είχαμε θέσει», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Havas, Alain De Pouzilhac.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα