Thales SA : Υπερδιπλάσια κέρδη το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 09:55

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, το πρώτο εξάμηνο του έτους, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών για τον στρατό της Ευρώπης, Thales SA, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της με την απόλυση εργαζομένων.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 82 εκατ. ευρώ (100 εκατ. δολ.) έναντι 37 εκατ. ευρώ, μετά την εφαρμογή του προγράμματος μείωσης του κόστους λειτουργίας, το οποίο περιελάμβανε και την απόλυση 1.700 εργαζομένων μέσα σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, οι πωλήσεις της και τα λειτουργικά της κέρδη, προβλέπεται να σημειώσουν ελαφρά άνοδο, σε σύγκριση με το 2003, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Μάρτιο.

Οι υποχρεώσεις της, που σχετίζονται με το πρόγραμμα της μείωσης των θέσεων εργασίας το οποίο εφαρμόζει άρχισε το 2002 και λήγει το 2004, μειώθηκαν στα 35 εκατ. ευρώ φέτος από 43 εκατ. ευρώ, καθώς πολλοί αποχώρησαν από την εταιρεία με δική τους επιθυμία.

Τα λειτουργικά της κέρδη από τον τομέα της άμυνας, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 6%, φθάνοντας στα 246 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο κέρδους στον τομέα της άμυνας, αυξήθηκε στο 8,6% από 8,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα