Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 21:21
UPD:21:21

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας –πιθανότητα τη Δευτέρα- θα δοθεί στη δημοσιότητα το έντυπο οδηγιών για τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η εφαρμογή έχει ανοίξει ήδη από το βράδυ της Πέμπτης ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν δύο βασικές ελλείψεις που εμποδίζουν τους φορολογούμενους και τους λογιστές τους από το να προχωρήσουν τη διαδικασία:

1.      Οι αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των κωδικών. Ειδικά φέτος, υπάρχουν πολλές αλλαγές στο έντυπο. Το γνωστό και ως «βιβλιαράκι» θα είναι διαθέσιμο μέσα στην εβδομάδα όπως έκανε γνωστό μέσω Twitter ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων.

2.      Να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των στοιχείων για τους μισθούς και τις συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργοδότες. Ήδη οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν ανταποκριθεί καθώς η προθεσμία λήγει στις 28 Μαρτίου.

Σε πρώτη φάση, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες ερωτηματολόγιο που θα βοηθήσει τους φορολογούμενους να εξοικειωθούν με το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων. Πρόκειται για ερωτήσεις και απαντήσεις που προκύπτουν από τα συχνότερα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς στο help desk του Taxis. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα