Richemont: 15% αύξηση των πωλήσεων το πεντάμηνο

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2004 11:31

ΑΥΞΗΣΗ των πωλήσεων, σε ποσοστό της τάξης του 15%, σημείωσαν το πεντάμηνο – μέχρι τον Αύγουστο – οι πωλήσεις της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, Cie Financiere Richemont AG, μετά την ανάκαμψη της ζήτησης για σινιέ ρολόγια και κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων και των Cartier. Ο επικεφαλής του τμήματος γραφικών υλών, Mont Blanc, Norbert Platt, ανέλαβε τη διοίκησή της.

Οι πωλήσεις σε σταθερές ισοτιμίες, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 17%, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Γενεύη. Η Richemont, η οποία μπαίνει σε νέα οικονομική χρήση τον Απρίλιο, δεν έδωσε το σύνολο των κερδών της για την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, ενώ σήμερα θα γίνει η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

«Ο Platt, 57 ετών, ο οποίος εργάστηκε στην Mont Blanc τα τελευταία 17 χρόνια, ένα από τα πιο πεπειραμένα και επιτυχημένα στελέχη μας, θα αντικαταστήσει τον Johann Rupert», στη θέση του CEO, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ο Rupert θα παραμείνει πρόεδρος. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για τον χρόνο στον οποίο θα συντελεστούν οι διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία.

«Ο Platt ηγήθηκε της Mont Blanc με μεγάλη επιτυχία, αλλά η επιλογή του αποτελεί έκπληξη, καθώς ο νέος CEO δεν προέρχεται από τον τομέα των κοσμημάτων και των ρολογιών», ανέφερε η Scilla Huang Sun, η οποία διαχειρίζεται 26 δισ. δολ. σε μετοχές του κλάδου των ειδών πολυτελείας με την Clariden Bank, στη Ζυρίχη.

Η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας θα φανεί και στα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανέφερε ο Rupert. Οι μετοχές της Richemont σημείωναν άνοδο 3,7% στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Η Richemont ανοίγει καταστήματα στην Κίνα και προσθέτει νέα ρολόγια μάρκας Cartier και Jaeger-LeCoultre στην αγορά της Ασίας και των ΗΠΑ, όπου η ζήτηση για είδη πολυτελείας ανακάμπτει μετά τη σημαντική συρρίκνωση που άρχισε να γνωρίζει από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ημερομηνία των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ, την επιδημία του ιού της άτυπης πνευμονίας, SARS, στην Ασία, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στο Ιράκ.

Οι εξαγωγές της Ελβετίας σε ρολόγια αυξήθηκαν για έκτο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Swiss Federation of Watchmakers.

Στις 9:39' π.μ., ώρα Ζυρίχης, οι μετοχές της Richemont κέρδιζαν 1,1 ελβετικά φράγκα, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 34,7 ελβετικά φράγκα η μία. Πέρυσι, κέρδισαν συνολικά 19% και είχαν καλύτερη επίδοση από τις μετοχές της LVMH που σημείωσαν άνοδο 1,6%, αλλά αυξήθηκαν χαμηλότερα από τον κλαδικό δείκτη που κέρδισε συνολικά ποσοστό 22%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα